VLADA CRNE GORE

Miranović i Dedović u "Zetskom domu", Šćepanović u Muzičkom centru

Miranović do sada obavljala dužnost direktorke Studentskog doma na Cetinju, Lidija Dedović je i u proteklom periodu obavljala dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta "Zetski dom". Mirka Šćepanović jedan je od osnivača ansambla "Neuverband"
1616 pregleda 0 komentar(a)
Kraljevsko pozorište Zetski dom, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Kraljevsko pozorište Zetski dom, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom

Vlada je na danas održanoj sjednici donijela odluku o izboru direktorke i umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, te umjetničke direktorke Muzičkog centra Crne Gore.

Za novu direktorku Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" izabrana je Vesna Miranović, dok je na poziciju umjetničke direktorke reizabrana Lidija Dedović.

Nova umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore biće Mirka Šćepanović.

Miranović je do sada obavljala dužnost direktorke Studentskog doma na Cetinju, a prije toga bila je i sekretarka u Prijestonici Cetinje.

Svojevremeno je bila u rukovodstvu Kulturno umjetničkog društva "Njegoš" – Cetinje, te u odboru Srednje likovne škole "Petar Lubarda".

Lidija Dedović je i u proteklom periodu obavljala dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta "Zetski dom". Prije toga, radila je u Crnogorskom narodnom pozorištu, a tokom umjetničke karijere režirala je niz pozorišnih komada, kako u CNP, tako i u „Zetskom domu“.

Mirka Šćepanović jedan je od osnivača ansambla "Neuverband", živi u Bazelu, gdje je završila master i doktorat u klasi Rajnera Šmita, te master za savremenu muziku.

Gostujući je umjetnik u kamernim orkestrima iz Štutgarta i Lugana, a članica je kamernih ansambala "Camerata Variabile" i "Phoenix".

Šćepanović je i koncertmajstor orkestra "Sinfonietta Basel".

Govori šest jezika i do sada je nastupala na brojnim renomiranim festivalima klasične muzike.

Preporučujemo za Vas