Jovana Jaramaz održala prvi solistički koncert

Jovana je odsvirala Bahovu Englesku svitu br. 3 u g-molu, Betovenovu Sonatu op.31 br.2 u d-molu, Preludijum i fugu u A duru Šostakoviča, te Listovu Koncertantnu etidu br. 2.
928 pregleda 0 komentar(a)
Nastup Jovane Jaramaz u Baru, Foto: Radomir Petrić
Nastup Jovane Jaramaz u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.08.2019. 10:42h

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole, mlada barska pijanistkinja Jovana Jaramaz održala je preksinoć prvi solistički koncert, koji je organizovalo JP Kulturni centar Bar.

Jovana je u junu diplomirala akademske studije klavira na Univerzitetu u Novom Sadu, u klasi profesorice Rite Kinka-Radulović. Svojim sugrađanima, koji su je na kraju nagradili dugotrajnim aplauzima, odsvirala je Bahovu Englesku svitu br. 3 u g-molu, Betovenovu Sonatu op.31 br.2 u d-molu, Preludijum i fugu u A duru Šostakoviča, te Listovu Koncertantnu etidu br. 2.

Jaramaz je započela muzičko obrazovanje u barskoj Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš”, na klavirskom odsjeku, kod profesora Vladimira Domazetovića, a osnovno muzičko obrazovanje završila je kao đak generacije u klasi profesorice Jelene Dobrković. Takođe kao đak generacije, Jovana je u junu 2015. završila Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici u klasi profesorice Anke Asanović.

Tokom školovanja, učestvovala je na mnogin državnim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, a od nagrada koje je osvojila, najznačajnije su II nagrada u Barleti u Italiji 2009, I-1 nagrada “Slavenski” u Novom Sadu 2012, te na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore “Zlatna lira”- 2013. i 2015, kao i treća nagrada “Polihimnija” u Skoplju 2018.

Nastupala je do sada na festivalu modernog klavira u Parizu 2014, u KIC “Budo Tomović” u Podgorici 2015, a od 2015-2019. u Novom Sadu u Svečanoj sali Akadenije umetnosti i u Beogradu u sali Studentskog kulturnog centra.

Bonus video: