Održan Info dan programa Kreativna Evropa

Na Info danu su, između ostalog, predstavljeni projekti Muzičkog centra Crne Gore Music Up Close Network i Euro Strings
394 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Ministarstvo kulture
Sa događaja, Foto: Ministarstvo kulture

Info dan programa Kreativna Evropa održan je u EU Info centru u Podgorici u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu.

Kako je saopšteno, na događaju je bilo riječi o najznačajnijem programu kojim Evropska unija pruža podršku kulturnom i kreativnom sektoru, kao i o konkursima koji će biti objavljeni do kraja finansijske perspektive 2014-2020.

“Na Info danu su predstavljeni projekti Muzičkog centra Crne Gore Music Up Close Network i Euro Strings, kao primjeri uspješnog korišćenja fonda Kreativna Evropa i partnerstva sa referentnim evropskim muzičkim institucijama“, kaže se u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je prezentaciji konkursa za projekte saradnje koji je namijenjen institucijama i organizacijama koje su kao pravna lica aktivne u kulturnom i kreativnom sektoru, a fizička lica nemaju pravo učešća.

“Konkurs je otvoren za neprofitne projekte koji traju najviše 48 mjeseci, a prijave se vrše za jednu od dvije kategorije, manji projekti saradnje, traženi iznos granta nije veći od 200 hiljada eura, što je 60 odsto prihvatljivog budžeta”, kaže se u saopštenju.

Oni su rekli da projekat podrazumijeva glavnog partnera i dva projektna partnera.

Dodaje se da su veći projekti saradnje da traženi iznos granta nije veći od dva miliona eura, što je 50 odsto ukupnog budžeta a projekat podrazumijeva glavnog partnera i pet projektnih partnera.

Rok za dostavljanje predloga je 27. novembar.

Bonus video: