Rađenović i Polović Šiljeg u Italiji

1254 pregleda 1 komentar(a)
Tamara Rađenović, Foto: Rossella Vanon
Tamara Rađenović, Foto: Rossella Vanon

Duo Tamara Rađenović (sopran) i Jelena Polović Šiljeg (klavir) održaće sjutra koncert pod nazivom “Le Rose del Mediterraneo” u italijanskom gradu Barleti, u teatru “Curci”, u okviru projekta “Theatres for tOURism developmeNt in EuropE, TOURNEE” (“Pozorišta za razvoj turizma u Evropi’’) na kojem je “Grad teatar”, zajedno sa Opštinom Budva, partner.

Rađenović je diplomirala na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Bila je jedna od osam studenata koji su odabrani među 1000 prijavljenih i prva sa Ex - Yu prostora (i još uvijek jedina) koja je primljena na odsjek solo pjevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu.

Njenu ranu karijeru je obillježio rad sa poznatom operskom divom Montserat Kabalje koja ju je lično dva puta odabrala da nastupi u Auditorijumu de Zaragoza na njenim gala koncertima.

Polović Šiljeg diplomirala je 2011. godine u klasi prof. Dejvida Lutza i stekla naziv magistra umjetnosti. Osvojila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima mladih muzičara.

Bonus video: