„Dolina spomenika” u Trstu

WEMW forum će biti održan u okviru Filmskog festivala u Trstu od 19. do 21. januara 2020. godine.
446 pregleda 0 komentar(a)
Plakat, Foto: Privatna arhiva
Plakat, Foto: Privatna arhiva

Projekat reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića “Dolina spomenika”, rađen u produkciji Artikulacija film iz Podgorice, selektovan je za jubilarno 10. izdanje prestižnog Koprodukcijskog foruma “When East Meets West” (WEMW) u Trstu.

WEMW forum će biti održan u okviru Filmskog festivala u Trstu od 19. do 21. januara 2020. godine.

“Ove godine WEMW će okupiti više od 500 profesionalaca iz filmske industrije iz oko 40 zemalja, posebno sa teritorija: Mađarske, Moldavije i Rumunije, kao i Austrije, Njemačke i Švajcarske. 22 projekta u fazi razvoja, 10 dugometražnih dokumentarnih i 12 igranih filmova, odabrano je iz 338 prijava pristiglih iz 55 različitih zemalja”, navodi se u najavi. Projekat “Dolina spomenika” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

„Ovo će biti posebno izdanje jer proširujemo i mrežu partnera, kojima nudimo prilagođeno praćenje selektovanih projekata: veoma smo radosni što pokrećemo i novu saradnju sa marketom CineMart Internacionalnog filmskog festivala u Roterdamu, a takođe pravimo prve korake za uspostavljanje partnerstva sa Marché du Film u Kanu“, izjavio je Alessandro Gropplero, šef WEMW-a. Selektovani projekti će se boriti za nagradu Filmskog centra Srbije za razvoj projekta, EAVE European Producers Workshop stipendiju, nagradu Cannes Producers Network, kao i nagradu Flow Postproduction, najavljuju organizatori.

Bonus video: