Izazov #slikajdoma tokom trajanja pandemije

Kako se kaže u saopštenju, ona je pozvala sve da preuzmu njen crtež, a zatim da svoje radove postave na svoje društvene mreže uz haštag #slikajdoma
764 pregleda 0 komentar(a)
Izazov #slikajdoma, Foto: Nina Vukčević
Izazov #slikajdoma, Foto: Nina Vukčević

Akademska slikarka i profesorica Nina Vukčević odlučila je da tokom trajanja pandemije koronavirusa zabavi sve ljubitelje likovne umjetnosti – kako starije, tako i one najmlađe.

Kako je objasnila, ona je u susret Danu sunca, pokrenula je izazov #slikajdoma, sa ciljem da zajedno sa drugima zajednički oboji vrijeme koje se provodi doma.

Da bi predstavila veliki broj običnih građana sa umjetničkim afinitetima, ona je na svoj veb sajt postavila svoj neobojani crtež.

Kako se kaže u saopštenju, ona je pozvala sve da preuzmu njen crtež, a zatim da svoje radove postave na svoje društvene mreže uz haštag #slikajdoma.

“Odštampajte moj crtež i zatim obojajte – flomasterima, vodenim bojicama, čime god želite! Možete čak i da ga obojate na svom telefonu - ako vam je tako zanimljivije,” poručuje Nina Vukčević.

"Svi amateri umjetnici radove mogu postavljati u narednih 14 dana, do 3.maja, kada se slavi njen omiljeni praznik - Međunarodni dan sunca", navodi se u saopštenju.

"Svi koji preuzmu rad i taguju njene stranice, imaće priliku i da dobiju njeno originalno djelo, jer će ova podgorička umjetnica slici koja je najviše obraduje na poklon da da originalni crtež, kako kaže - u inat zubatom proljeću", navodi se u saopštenju.