„Lepotica i zver” pobjednik PIR festa

Publika sa svih strana je od 8. do 16. aprila imala priliku da na Jutjub kanalu Gradskog pozorišta pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske
347 pregleda 0 komentar(a)
Poster
Poster

Predstava “Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad, pobjednik je Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu koji je organizovalo Gradsko pozorište Podgorica. Sa 684 glasa (lajka) publike i 8.753 pregleda “Lepotica i zver” je prvoplasirana, ispred “Čarobnjaka iz Oza” u režiji Jagoša Markovića, Gradskog pozorišta Podgorica (9.477 pregleda, 271 lajk), a treća je “Mala sirena” u režiji Milana Karadžića, pozorišta “Boško Buha” iz Beograda (7.339 pregleda, 238 lajkova).

Publika sa svih strana je od 8. do 16. aprila imala priliku da na Jutjub kanalu Gradskog pozorišta pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sve su imale jednak onlajn život, pa su gledaoci tokom 14 dana mogli da pogledaju i glasaju za omiljenu.

“Interesovanje i značaj PIR festa tokom pandemije virusa ogleda se u broju gledalaca koji iznosi nešto više od 40 hiljada”, ističe se u saopštenju.

Pored nagrađenih, učestvovali su i: Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom “Avanture maloga Juju” u režiji Renate Carola Gatica, Pozorište mladih Sarajevo i “Kekec” reditelja Safeta Hadžimehanovića, Dječje pozorište Subotica i “Par cipela” Todora Valova, beogradsko Malo pozorište “Duško Radović” i “Strašne priče braće Grim” u režiji Mik Gordona, Pozorište lutaka “Pinokio” iz Beograda sa “Knjigom o džungli” Marka Jovičića i Kotorski festival pozorišta za djecu sa predstavom “Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” u režiji Petra Pejakovića.

Bonus video: