Podgoričko kulturno ljeto 2020 počinje u ponedjeljak

Podgoričko kulturno ljeto ove godine sa 63 programa koji će biti podijeljeni u naredna 82 dana

1478 pregleda 0 komentar(a)
Podgoričko kulturno ljeto, Foto: Glavni grad Podgorica
Podgoričko kulturno ljeto, Foto: Glavni grad Podgorica

Povodom početka manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, danas je u JU Muzeji i galerije održana konferencija za medije na kojoj su govorile Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Zoja Đurović, direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i Sanja Vojinović, savjetnica za kulturu u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada.

Podgoričko kulturno ljeto počinje u ponedjeljak 15.juna koncertom učenika škole Vasa Pavić, na platou ispred spomenika Marku Miljanovu u 12.00 h i trajaće sve do 21. septembra.

Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada grada, Ana Medigović izrazila je zadovoljstvo zbog početka 21. po redu tradicionalne manifestacije, kao i zahvalnost medijima koji prate aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport, podsjećajući da je ovogodišnje izdanje Podgoričkog kulturnog ljeta izmijenjeno usljed epidemiije, ali da je sadržajno raznoliko sa 63 programa koji će biti podijeljeni u naredna 82 dana.

“Morali smo izmijeniti čitav koncept manifestacije i prilagoditi ga situaciji, ali ne bih rekla na štetu naše publike, nego naprotiv, ova situacija učinila je da budemo kreativniji i da promišljamo na drugačiji način. Prošle godine smo stidljivo “osvajali” neke prostore u gradu , a ove godine smo prinuđeni da svi program budu na otvorenom, tako da će se program održavati na nekim novim lokacijama u gradu i drago mi je zbog toga, a nadasve mi je drago što Podgoričko kulturno ljeto počinjemo sa muzičkom školom Vasa Pavić, jer ovakve manifestacije treba da služe kao platforma mladim ljudima iz Podgorice, srednjoškolcima, studentima iz Crne Gore, umjetnicima da pokažu šta je ono što znaju, što vrijedno rade i za šta će uvijek imati podršku Sekretarijata za kulturu” istakla je Medigović i dodala da je posebno ponosna što će se program odvijati na lokacijama na otvorenom poput gradskih parkova, platoa ispred spomenika, terasi Skupštine Glavnog grada, Mediteranskog vrta, brda Gorice i mnogim drugim lokacijama u Podgorici.

Podgoričko kulturno ljeto
Podgoričko kulturno ljeto foto: Glavni grad Podgorica

Direktorica umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, Zoja Đurović je izrazila zadovoljstvo zbog saradnje sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada, kao i zbog odabira lokacija na kojima će se ovogodišnji program realizovati.

“Umjetnička škola Vasa Pavić ima veliku čast da otvori Podgoričko kulturno ljeto i da svojim koncertima da jedan lijepi predznak ljetu. Imaćemo koncerte učenika i profesora ali i kombinovane koncerte”, istakla je Đurović i dodala da će samo prvog dana Podgoričkog ljeta imati 4 koncerta na različitim lokacijama u gradu, dok će ih tokom trajanja manifestacije ukupno biti oko 15.

“Posebno sam ponosna na Big bend “Vasa Pavić” i nadam se da će se podgorička publika uvjeriti da ova štola opravdava svoje postojanje id a će u budućnosti to raditi i još bolje”, zaključila je Đurović.

Bonus video: