Zbilja, šega i rokenrol u numeri o koroni

Legendarni muzički tandem Kurtović-Sekson nakon 15 godina ponovo sarađivao i napravio pjesmu

445 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota za numeru “Korona hit pozitivan”, Foto: Screenshot
Detalj iz spota za numeru “Korona hit pozitivan”, Foto: Screenshot

Nakon 15 godina pauze legendarni muzički tandem Kurtović-Sekson ponovo radi zajedno i publiku će zaraziti dobrom pjesmom “Korona hit pozitivan”.

Kad se udruže dvojica pionira “novog primitivizma”, uvijek se desi neka magija. I ovog puta legendarne Sarajlije kombinuju “zbilju, šegu i rokenrol”, a rezultat je pjesma “Korona hit pozitivan”.

Nova numera legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ima sve ono zbog čega ih publika voli - dobar ritam, zarazan refren i duhovit, autoironičan tekst. Nastala je jedno veče usred karantina, kada su se “starom zaboravljenom pjevaču otvorila nebesa” i kad je shvatio da poslije svega što je prošao u životu ne smije dobiti koronu, jer ima loš imunitet, ali i hit kojim će osvojiti svijet.

“Mislim da će se mnogi identikovati sa stihovima: ‘U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje’. Malo je reći da je pjesma autobiografska, ona je nekako svačija, da ne kažem narodska. Još da se počne pjevati po slavljima, pa gdje će nam biti kraj”, (ne)ozbiljno kaže Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.

Sexon ističe kako je bilo sjajno ponovo sarađivati s Elvisom J. Kurtovićem: “A nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pjesmu ‘Korona hit pozitivan’, kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku”, veselo zaključuje.

Zabranjeno pušenje uskoro se vraća koncertima, a do tada poručuju svojim fanovima da se čuvaju i ostanu zdravi, inficirani samo dobrom muzikom.

Bonus video: