Zbirka poezije “Žena vilena”

Nada Krivokapić predstaviće sjutra u Budvi svoj prvi poetski prvijenac, u holu Akademije znanja, u 20 časova

744 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
"Žena vilena", Foto: Privatna arhiva
"Žena vilena", Foto: Privatna arhiva

Poetski prvijenac “Žena vilena” Budvanke Nade Krivokapić, biće promovisan sjutra u Budvi, u holu Akademije znanja, u 20 časova, a u organizaciji Narodne biblioteke Budve.

O knjizi će govoriti dr Andrijana Nikolić koja je recenzentkinja, stihove će kazivati autorka, a moderatorka promocije biće Stanka Stanojević. Ova pjesnička zbirka predstavlja organizaciju “tijela i uma kao jednog prema svemu što je bilo i što jeste”, zapisala je, između ostalog Nikolić.

“Nada Krivokapić se svrstava u red onih pjesnikinja koje su slijedile Anne Sexton, američku pjesnikinju, koja se ovom poezijom javila šezdesetih godina prošloga vijeka kao promoterka ispovijedne poezije (confessional writing). Ispovijednu poeziju karakteriše ispovijest u stihovanoj formi, bilo da su u pitanju rimovani stihovi ili je ispovijest proznog karaktera, napisana u stihovima. Ono po čemu će se izdvojiti i ova pjesnička zbirka jeste organizacija tijela i uma kao jednog prema svemu što je bilo i što jeste”, piše recenzentkinja.

Nada Krivokapić je rođena u Budvi gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i zaposlena je u struci. Radila je tri godine u Radio Budvi od osnivanja ove medijske kuće. Osim poezije, piše i prozu. Živi u Budvi.

Iz budvanske biblioteke ističu da će događaj biti organizovan u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacioog tijela za zarazne bolesti - uz poštovanje fizičke distance obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Bonus video: