Kolašin: Otkazan Korifej

Organizatori kažu da su primorani na takav potez,“ iako je Ministartsvo kulture obezbijedilo sufinansiranje festivala, kroz konkurs Razvoja kulture na sjeveru

2204 pregleda 1 komentar(a)
Sa ranijeg izdanja (arhiva)
Sa ranijeg izdanja (arhiva)

Međunarodni festival alternativnog teatra Korifej, koji je trebalo da se od 9. do 22 . avgustra održi u Kolašinu, odložen je, saopštili su organizatori.

Održavanje festivala, kako su objasnili, odloženo je „za budući period, jesen ili zimu, što će zavisiti od razvoja situacije vezane za epidemiju koronavirusa i mjere koje će zvanična tijela preduzimati i preporučivati za oblast kulture“. Organizatori kažu da su primorani na takav potez,“ iako je Ministartsvo kulture obezbijedilo sufinansiranje festivala, kroz konkurs Razvoja kulture na sjeveru, a lokalne snage opredijelile dodatnu sumu iz opštinskog budžeta.

"Ostaje obećanje građanima Kolašina, gostujućim pozorištima koja su ove godine treblo da nastupe, ali i brojnim posjetiocima sa strane, da će festival biti održan u doglednom roku. Ostaje i i žaljenje što je pozorište ove sezone platilo ovako visok ceh restrikcija, u vrijeme kad i Evropa i region dopuštaju teatarskim kućama da obavljaju svoju funkciju, u vrijeme kad upravo plemenita, ohola, fanatična i fantastična kultura treba da nas sačuva i suoči“- navodi se u saopštenju.

Bonus video: