Domingo demantovao da je zloupotrebljavao svoj položaj

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose nudeći im uloge

2625 pregleda 0 komentar(a)
Domingo, Foto: AP Photo
Domingo, Foto: AP Photo

Operski pjevač Plasido Domingo (Placido) demantovao je danas u intervjuu agenciji AP da je zloupotrebljavao svoj položaj dok je bio u upravi dvije američke operske kuće.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose nudeći im uloge. Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimjerenih komentara osjećale neprijatno, a više desetina ljudi iz svijeta opere je reklo da su bili svjedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pjevača prema mlađim ženama.

Domingo je u oktobru prošle godine napustio upravu Opere Los Anđelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe.

Operski pjevač je rekao AP-u da nikada nije obećao ulogu nekom pjevaču. Domingo je pored Opere Los Anđelesa, bio i u upravi Vašingtonske opere.

"Cio život sam proveo pomažući drugima, ohrabrujući i motivišući druge", rekao je Domingo u intervjuu koji je dao u Napulju.

Operski pjevač, koji u januaru puni 80 godina, bio je zaražen koronavirusom i boravio je deset dana u bolnici. Domingo je već imao nastup poslije oporavka a tokom jeseni ima zakazane nastupe u Italiji, Njemačkoj i Austriji.

Bonus video: