Festivali u doba korone na FIAT-u

Večerašnji program festivala počinje konferencijom, u 21 čas, na krovu KIC-a “Budo Tomović”

1586 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIAT
Foto: FIAT

Program 23. Festivala internacionalnog alternativnog teatra FIAT danas će proteći u znaku konferencije “FIAT Slobodna zona - Festivali u doba korone”, koja će početi u 21 čas na krovnoj terasi Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

“Sesija je tematski nastavak konferencije ‘Festivali u doba korone’ održane u Kotoru prošlog mjeseca u okviru međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike”, ističu organizatori.

Učestvuju: Ana Vukotić, direktorka FIAT-a (Podgorica, Crna Gora), pozorišni reditelj Paolo Mađeli (Italija), dramaturškinja Željka Udovičić-Pleština (Hrvatska), Adonis Filipi - Internacionalni pozorišni festival „Skampa” (Albanija), Ratimir Martinović direktor KotorArta, a tako i Don Brankovih dana muzike (Kotor, Crna Gora), Ivan Radonjić - Festival uličnih svirača (Nikšić, Crna Gora) kao i predstavnik Ministarstva kulture Crne Gore, iako nije zvanično saopšteno ko će to biti. Zbog velikog interesovanja publike, promocija poezije za gledanje i slušanje „PoVid-19“ bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića biće upriličena u 23 časa, na krovu KIC-a, gdje će u ponoć nastupiti DJ Todoro sa “mejnstrim hitovima elektro pop indi 70’/ 80’/ 90’ i malo začina ex-YU scene”, najavljuju iz FIAT-a. Oni podsjećaju da se prateći, odnosno književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija, prenose uživo putem Jutjuba, internet sajta www.fiat-montenegro.org, kao i putem društvenih mreža.

“Radi demokratičnosti i transparentnosti u pogledu učešća publike u našim programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Pravo prvenstva imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa, pa će tako biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta”, poručuju organizatori.

Bonus video: