Film “Duga” u Rimu, pa u Izmiru

Međunarodni festival u Rimu okuplja autore iz cijelog svijeta i koji ima svoje jednomjesečno izdanje, na kraju festivalske godine pobjednici pojedinačnih izdanja takmiče se za glavnu festivalsku nagradu Prisma Independent Film Awards

1381 pregleda 65 reakcija 0 komentar(a)
Sa snimanja: mladi glumac Nikša Radojičić i reditelj Aleksandar Vujović, Foto: Privatna arhiva
Sa snimanja: mladi glumac Nikša Radojičić i reditelj Aleksandar Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.09.2020. 10:50h

Film “Duga” (Rainbow) crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića, učestvuje na filmskom festivalu u Rimu, Rome Independent Prisma Awards festivalu i nalazi se u konkurenciji za mjesečnu festivalsku nominaciju. Reditelj najavljuje i da će film biti prikazan i na predstojećem, šestom izdanju Balkan panorama film festivala u Izmiru u Turskoj koji se održava od 15. do 21. oktobra.

Međunarodni festival u Rimu okuplja autore iz cijelog svijeta i koji ima svoje jednomjesečno izdanje, na kraju festivalske godine pobjednici pojedinačnih izdanja takmiče se za glavnu festivalsku nagradu Prisma Independent Film Awards.

Kada je u pitanju Balkan panorama pilm festival, “Duga” se nalazi među pet selektovanih ostvarenja, od prijavljenih 691 iz 14 zemalja, a nadmetaće se za nagradu “Žuti kišobran” u okviru međunarodne takmičarske selekcije kratkometražnih igranih filmova.

Film je realizovan u okviru međunarodnog projekta “CIRCE”, finansiran iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji “Boka F” i uz podršku Filmskog centra Crne Gore. Nastao je po motivima istinite priče iz knjige “Dipingo dunque esisto!” prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je, po ideji i sinopsisu reditelja Vujovića koji potpisuje i montažu, napisala Jelena Lela Milošević.

Uloge tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić. Na filmu su radili i: direktor forografije Vladimir Vučinić, izvršni producenti Anja Sekulić i Aleksandar Vujović, scenograf Stanislav Nikičević, kompozitorka Slobodanka Bobana Dabović Đurić, za zvuk je bio zadužen Aleksandar Brajović, a kostime Jelena Roganović Đurić...

Bonus video: