Ognjenović: Promjene u Crnoj Gori dobar primjer za region

"Društvene promjene, po mom mišljenju, treba da budu češće jer se društvo prvo navikne i na lošu vlastu, i nekako počinje da joj daje nekakve amnestije i opravdanja", kazala je Ognjenović

8366 pregleda 0 komentar(a)
Vida Ognjenović, Foto: Boris Pejović
Vida Ognjenović, Foto: Boris Pejović

Rediteljka i književnica Vida Ognjenović smatra da su društvene promjene koje su se dogodile, ljekovite za Crnu Goru, uvjerena da je to dobar primjer za cijeli region.

“Ovo je dobar primjer društvenog kretanja i društvenih promjena. Društvene promjene, po mom mišljenju, treba da budu češće jer se društvo prvo navikne i na lošu vlastu, i nekako počinje da joj daje nekakve amnestije i opravdanja. To je jedna mogućnost, a druga mogućnost je da se i dobre vlasti zasiti i dobru vlast počnu da optužuju za neke greške koje možda i nijesu greške. Samo zato što su dugo zajedno, dugo na istom mjesto. Kada se ništa ne mijenja, kada je ista postavka ljudi, iste ideje se okreću, bolji život, ekonomija, sve to postaje nekako više priča, kada se nešto i ne primjeni, onda se vidi da je to prazna priča. Tako da mislim da su promjene dobre i zbog toga da oni ljudi koji su kritikovali, kada dođu treba da primjene one ideje koje smatraju pozitivnim i koje je trebala da primjenjuje vlast koju smjenjuju”, prokomentarisala je za “Vijesti” Ognjenović aktuelni politički trenutak u Crnoj Gori.

Ona navodi da ne misli da svako treba da ima priliku da dođe na vlast, ali smatra da bi društvena kretanja trebala poštovati.

„Ako ne idu redovnim putem, redovnim izbornim putem, treba ih incirati, nekim mjerama, pobunjeničkim i nekim drugim dolaziti do nekih novih rješenja“, ocijenila je Ognjenović.

Bonus video: