Sve o pozorištu na jednom mjestu

Portal pozornica.me podržalo je Ministarstvo kulture,

1520 pregleda 0 komentar(a)
Dubravka Mtaičić, Foto: Dubravka Matičić
Dubravka Mtaičić, Foto: Dubravka Matičić

Ljubiteljima pozorišta u Crnoj Gori od početka septembra dostupan je portal pozornica.me koji predstavlja svojevrstan informator o predstojećim i postojećim pozorišnim događajima i sadržajima u Crnoj Gori, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture u okviru konkursa za pomoć nezavisnim umjetnicima usljed uticaja pandemije na sektor kulture, a u partnerstvu sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.

Urednica portala je Dubravka Matičić, a dizajn i izradu radio je Kristijan Vujović. Pozornica.me je projekat značajan sa afirmativnog, edukativnog i zabavnog aspekta, a otvoren je za saradnju sa svim institucijama, festivalima, udruženjima, nevladinim organizacijama, školama koje se na bilo koji način bave pozorištem, kao i sa fizičkim licima, bilo da su glumci, reditelji, producenti, i/ili samo ljubitelji teatra, istakla je urednica Matičić.

“Portal Pozornica.me će se truditi da isprati sve aktuelnosti i dešavanja koja se tiču pozorišta i da uvijek bude mjesto gdje će pozorišna publika moći da pročita zanimljive i inspirativne tekstove iz pozorišne umjetnosti, da pronađu ono što ih interesuje, ali i da bude platforma gdje će moći da iskažu svoje mišljenje o nekoj predstavi, kao i da je ocijene”, dodala je Matičić.

U informativnom segmentu kontinuirano će biti objavljivana sva predstojeća pozorišna dešavanja, sa ciljem daljeg razvoja i afirmacije pozorišne umjetnosti u Crnoj Gori. Pored svoje glavne funkcije informisanja o pozorišnim događajima, portal ima za cilj da predstavi i promoviše stručnu literaturu, ali i da ponudi riječ publici u okviru segmenta “Kritike - Iz ugla publike”.

“Pored toga, tu je i poseban servis koji je još uvijek u izradi, a čine ga kalendar događaja, odnosno repertoar podijeljen po produkcijama, kao i recenzije iz ugla publike, lista želja (uz pomoć koje će korisnici portala moći da vide kada i gdje se izvodi željena predstava), a tu je i rezervacija ulaznica”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: