“Prirodno” najava za EP “Deo sebe”

Nekadašnja pjevačica elektropop benda “Xanax” Sana Garić objavila singl

1320 pregleda 0 komentar(a)
Sana Garić i bend, Foto: ap
Sana Garić i bend, Foto: ap

Nekadašnja pjevačica elektropop benda “Xanax” Sana Garić objavila novi singl i video za numeru „Prirodno“ sa predstojećeg EP-ja „Deo sebe“.

Spot je sačinjen od snimaka napravljenih na različitim lokacijama. Ovog puta animaciju i video-montažu takođe potpisuje Sana Garić, dok je neke od snimaka prirode poslao Dejan Nikolić (Los Anđeles).

Zajedno sa materijalom snimljenim u Beogradu spot je uklopljen u minimalističku cjelinu.

„Prirodno“ prati jedinstvenu estetiku Saninih ranijih spotova za pjesme „Nešto u nama“, i naslovnu „Deo sebe“. Minimalističkim slikama prirode uklopljenih duplom ekspozicijom sa snimcima benda, video dočarava zvukove mora i dalekih predjela koji svima nedostaju posljednjih meseci.

„U toku snimanja i montiranja spota za kompoziciju ‘Prirodno’ u glavi sam imala samo jednu sliku - mi na obali mora, daleko od svega, daleko od gradske buke i svakodnevnih problema,“ pojasnila je autorka.

Sanin karakterističan vokal i autorske kompozicije obojene svježim sint elektro zvukom, predstavljene su u novom svjetlu zahvaljujući doprinosu članova njenog benda. Donedavno autor i član jedne od najuticajnijih domaćih grupa

Darkwood Dub - Milorad Ristić Miki, bas, zatim Feđa Tom Franklin, bubanj i Dušan Ristić na gitari, priključili su se Saninom bendu i radu na drugom izdanju.Produkciju, miks i mastering novog EP-a potpisuje Radan Đorđević poznatiji kao DJ Rahmanee.

Sanin prvi album “Svet za nas“ kritičari i fanovi svrstavaju među najbolje elektro, rok i sint pop izdanja na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Numere sa tog albuma- “Reč iz filma”, “Cvet na vodi”, “Tajna” originalno su objavljene pod imenom “Xanax”, i jasno su najavile promjenu zvuka benda u odnosu na zvuk prvog albuma

Bonus video: