Izložba “Kod” u Tivtu

Na otvaranju će govoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Nina Milićević, a postavka se može pogledati do 23. oktobra

1324 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Laković, Foto: Privatna arhiva
Katarina Laković, Foto: Privatna arhiva

Izložba „Kod“ mlade crnogorske umjetnice Katarine Laković biće otvorena danas u Muzeju i Galeriji Tivat u 19 časova, uz poštovanje mjera zbog epidemiološke situacije sa virusom korona. Na otvaranju će govoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Nina Milićević, a postavka se može pogledati do 23. oktobra.

foto: Poster

Laković je rođena 1993. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije studijskog programa Dizajn vizuelnih komunikacija završila je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta „Mediteran“. Tokom studija je učestvovala na brojnim radionicama i konkursima, kao i u izradi murala. Od decembra prošle godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti.

Nedavno se ovom postavkom predstavila u Podgorici, u galeriji “Klub” Centra savremene umjetnosti, u kafe klubu Biro i u galeriji hotela Centreville. Izlagala je i na Art Festivalu u Podgorici 2018. godine, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, Centar savremene umjetnosti, 2019. u sklopu izložbe Bio-Kosmos, koja je nastala u saradnji Fakulteta vizuelnih umjetnosti i Ministarstva nauke.

Bonus video: