Ponovo otkazana predstava „Smrt i njeni hirovi”

Dio ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta nedavno je poslao dopis medijima sa ciljem da “upute javnost i nadležne institucije u problematiku o kojoj su već govorili a koja je razlog urušavanja zdravog, pozitivnog ambijenta za rad i uopšte funkcionisanja nacionalnog teatra u okvirima zakona”

4904 pregleda 4 komentar(a)
CNP (Ilustracija), Foto: Vijesti
CNP (Ilustracija), Foto: Vijesti

Premijerno, kao i reprizna izvođenja predstave „Smrt i njeni hirovi“ u Crnogorskom narodnom pozorištu ponovo je otkazano, zbog potvrđenog virusa korona kod glumice koja igra u predstavi, saopšteno je iz CNP-a juče.

Dio ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta nedavno je poslao dopis medijima sa ciljem da “upute javnost i nadležne institucije u problematiku o kojoj su već govorili a koja je razlog urušavanja zdravog, pozitivnog ambijenta za rad i uopšte funkcionisanja nacionalnog teatra u okvirima zakona”.

“U Crnogorskom narodnom pozorištu su od prvog septembra u toku probe za predstavu ‘Posjeta stare dame’ koja u konačnoj podjeli od devetog oktobra, broji 16 glumaca i četiri muzičara na sceni. Na prvoj probi koja je održana, bez adekvatnih mjera, reagovali smo molbom za poštovanje mjera donijetih od strane IJZ i NKT te promjenu teksta sa manjim brojem uloga. Odgovor umjetničkog direktora (Željka Sošića) na tu nasu molbu glasio je: ‘repertoarska politika je iznad epidemiloške situacije’! Upravo ta nepromišljena strategija dovela nas je do toga da je potvrđeno više slučajeva prisustva kovid-19 oboljelih u pozorištu. Korona je, na osnovu selektivnog testiranja, a ne kako direktor Sošić izjavljuje ‘testiranjem cijele ekipe’, prisutna u više sektora CNP-a koji moraju da funkcionišu da bi se proces proba nesmetano odvijao”, naveli su, između ostalog, glumci: Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Ana Vujošević, Andrea Mugoša, Danilo Čelebić, Dejan Ivanić, Jadranka Mamić, Jelena Minić, Jelena Nenezić Rakočević, Kristina Obradović, Nada Vukčević, Nikola Perišić, Radmila Božović, Slavko Kalezić, Žaklina Oštir, Žana Gardašević Bulatović.

Iz pozorišta, pak, kažu da su se “od pojave covida-19 u Crnoj Gori i uvođenja prvih mjera NKT-a istih pridržavali u potpunosti”. “Povrat novca od kupljenih ulaznica može se izvršiti na biletarnici pozorišta, svakog radnog dana od osam sati do 20 časova. Novac za ulaznice kupljene putem onlajn prodaje će po automatizmu biti vraćen na račun vlasnika kartice”, istakli su iz CNP-a.

Bonus video: