Tomović: Štitim integritet nacionalnog teatra

“Željela bih dam svoje obrazloženje na neargumentovane i ničim potkrijepljene optužbe dijela članova ansambla CNP-a koje su, “sasvim slučajno” uslijedile u ovom trenutku"

7011 pregleda 9 komentar(a)
Milica Tomović, Foto: CNP Privatna arhiva
Milica Tomović, Foto: CNP Privatna arhiva

Poslovna direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta Milica Tomović želi da zaštiti integritet crnogorskog nacionalnog teatra i “stopira samopromociju umjetnika buntovnika”, ističe u reagovanju povodom javnog istupa dijela glumačkog ansambla te kuće kojima su oni, između ostalog, problematizovali i njenu kompetentnost za obavljanje funkcije na kojoj se nalazi, te način izbora tvrdeći da je nezakonit.

“Vijesti” reagovanje prenose u cjelosti:

“Željela bih dam svoje obrazloženje na neargumentovane i ničim potkrijepljene optužbe dijela članova ansambla CNP-a koje su, “sasvim slučajno” uslijedile u ovom trenutku. Kantova maksima ‘Postupaj tako da maksima tvoje volje važi kao imperativ opšteg zakonodavstva’ utemeljena na opštim principima i realnim, objektivnim stavom o stvarnom stanju društva je surovi kontrast naše stvarnosti u CNP, kao i neargumentovani istupi potpisnika peticije koji te iste neargumentovane istupe koriste u cilju samopromocije.

Od jednog dijela potpisnika treba kazati da duži niz godina nijesu angažovani, a još surovija realnost je da je za pojedine članove ansambla preče sređivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni. Tako da salvu uvreda i neosnovanih optužbi tumačim njihovom potrebom da se iskažu kao glumci, u pogrešnom ambijentu i pogrešnom scenariju, nažalost.

Moj razlog za ovakvim načinom komunikacije i obraćanjem javnosti jeste potreba da se zaštiti integritet CNP-a i stopira ‘samopromocija umjetnika buntovnika’. No, sigurna sam da više neću ‘razgovarati’ na ovaj način sa samopromoterima, već onako kako smo i do sada - u kancelariji, teatru, na probama. Nego, taj teren javnosti već su prošli. Valjalo bi se vratiti legitimnoj kući od koje uredno primaju plate i u toj kući raditi sve ono za šta je ko zadužen i plaćen, a javnost neka sudi je li dovoljno samokandidovanja i blaćenja te iste kuće u medijima.

I gle čuda, nakon 30. avgusta...

A naša publika neka sama presudi na kojoj su sceni bolji glumci: na daskama koje život znače, ili pak ‘trulim daskama koje pločaju pod sobom’. Te iste daske bolno škripe i proizvode tužan, šuplji zvuk”, zaključak je reagovanja.

Bonus video: