Segment umjetničkih iskaza crnogorskih stvaralaca

Muzejska savjetnica Marina Čelebić istakla je da se na osnovu radova iz ove kolekcije mogu sagledati umjetničke pojave i kretanja koja su obilježila crnogorsku umjetničku scenu krajem 20. i početkom 21. vijeka, kao i nove tendencije koje su karakteristične za aktuelne tokove umjetnosti

1653 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: CSUCG
Sa izložbe, Foto: CSUCG

Izložba “Segment umjetničkih iskaza crnogorskih stvaralaca” iz fonda Centra savremene umjetnosti Crne Gore otvorena je u Podgorici, u Dvorcu Petrovića gdje se može pogledati do 30. novembra.

Muzejska savjetnica Marina Čelebić istakla je da se na osnovu radova iz ove kolekcije mogu sagledati umjetničke pojave i kretanja koja su obilježila crnogorsku umjetničku scenu krajem 20. i početkom 21. vijeka, kao i nove tendencije koje su karakteristične za aktuelne tokove umjetnosti.

“Ovom se izložbom nastoji ukazati na aktuelni likovni segment u širokom krugu umjetničkih iskaza, čiji je ukupan sadržaj sadržan od disperzivne strukture raznih strategija djelovanja i novih umjetničkih formi. Koncepcija izložbe je zasnovana na profesionalnom praćenju crnogorskih umjetnika savremenih zbivanja u domenu novih izlagačkih tendencija i praćenju pojava u savremenoj umjetnosti. Jedna od važnih karakteristika značajnog broja mlađih autora koji su zastupljeni na ovoj izložbi je u procesu stalnog mijenjanja strategije djelovanja i korišćenja različitih materijala u konačnoj realizaciji djela. Ovakve pojave brišu neprikosnovene granice jednosmjernih istraživanja i podržavaju slobodno medijsko razuđivanje umjetničkog prostora djelovanja”, navodi Čelebić.

Bonus video: