Izložba Duška Miljanića: Lica mog vremena

“Posjetioci imaju priliku da vide seriju portreta Miljanićevih sugrađana, starih Tivćana koji su bili pokretači važnih promjena u zajednici", navodi se u najavi

1761 pregleda 169 reakcija 2 komentar(a)
Izložba Duška Miljanića: Lica mog vremena, Foto: poster
Izložba Duška Miljanića: Lica mog vremena, Foto: poster

Izložba fotografija “Lica mog vremena” Duška Miljanića biće otvorena danas u Muzeju i galeriji Tivat u 19 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Postavku će otvoriti istoričarka umjetnosti Mirjana Dabović Pejović i profesor književnosti Neven Staničić.

“Posjetioci imaju priliku da vide seriju portreta Miljanićevih sugrađana, starih Tivćana koji su bili pokretači važnih promjena u zajednici. Ove fotografije su omaž ljudima koji su svojom društvenom angažovanšću doprinijeli da Tivat zadrži svoju autentičnost”, navodi se u najavi.

Miljanić je profesionalni fotograf iz Tivta, rođen 1975. godine, živi i radi u Podgorici. Svoje umijeće usavršio je u okviru Foto kino kluba Podgorica, pod mentorskom palicom jednog od najznačajnijih crnogorskih fotografa Voja Radonjića. Diplomirao je na Univerzitetu audiovizuelne umjetnosti ESRA, odsjek fotografija, u klasi prof. Roberta Jankuloskog.

Pored poslovnog angažmana, fotografije objavljuje u raznim publikacijama, časopisima, knjigama, monografijama i magazinima širom svijeta. Bavi se i umjetničkom fotografijom, a izlagao je na više od 70 zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, a prvu samostalnu je imao u Pragu 2006. godine.

Bonus video: