Veče “Sanjajući san o snu”

Glumci Đorđije Tatić i Anđelija Rondović večeras će u KIC-u “Zeta” izvesti “brižljivo odabranu poeziju”

3195 pregleda 2 komentar(a)
Rondović, Foto: UCG
Rondović, Foto: UCG

Književno veče “Sanjajući san o snu” biće održano danas u velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Zeta”, a na večeri će nastupiti crnogorski glumac Đorđije Tatić i glumica Anđelija Rondović, najavljuju organizatori i ističu da će tokom događaja biti obavezno poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Brižljivo odabrana poezija u selekciji Tatića i Rondović, uvezana je u jednu žanrovsku i tematsku cjelinu i nit je koja za osnovnu temu ima ljubav. Događaj ne pripada klasičnim večerima poezije, jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju, pa se na taj način postiže snažnije i dojmljivije izvođenje”, navodi se u saopštenju.

Organizatori poručuju i da je “osnova interpretacije intenzivan i jak emotivni naboj koji je prisutan kod oba glumca”.

Na repertoaru Đorđija Tatića su: Milutin Bojić “Vetrom šibani, Grifos”, Miloš Crnjanski ”Mizera”, Vladislav Petković Dis “Utopljene duše”, Miroslav Antić ”Serenada”, “Kroj”, “Balada”, “Mi smo se suviše sretali”, zatim Stevan Raičković ”U mojoj glavi stanuješ”, “Ti si moj život videla izbliza”, Rade Drainac ”Uobraženje”, “Naši dani”, Pero Zubac ”Poslednja pesma”, Jevrem Brković ”Pisma s Grahovca”, Vitomir Nikolić ”Odmetanje”, “Dan”, V. V. Majakovski ”Oblak u pantalonama”, Radmila Lazić ”Dobar početak rečenice”, Šarl Bodler ”Ona sva”, dok će Rondović interpretirati: “Tatjanino pismo Onjeginu” od Aleksandra Puškina, zatim poemu “Gavran” Edgara Alana Poa, “Vodnik” Zdeneka Fibiha, od Mila Kralja “Pajo Oblak”, zatim “Očaj” Vita Nikolića” i njegov “Prvi snijeg”, a od Moma Kapora “Posle ljubavi”.

Organizatori su istakli i da su svi propratni elementi pažljivo odabrani, a preporučuju i izvedbe na drugim crnogorskim scenama.

“Muzičke teme koje prate ovaj događaj, dramaturgija prostora, svijetla i kostima, takođe su birane u skladu sa senzibilitetom događaja. Režiran kao kompaktna cjelina ovaj događaj više podsjeća na dramu koja emotivno komunicira sa publikom nego na veče poezije, što ga preporučuje za izvođenja na crnogorskim scenama”, poručuje se u saopštenju.

Bonus video: