PFF obilježava Evropski dan umjetničkog bioskopa

U CZK Tivat će u nedjelju u 18 časova biti prikazan film "Moj brat juri dinosauruse", a u 20 časova počinje filmska radionica za gledaoce uzrasta od 10 do 15 godina

1780 pregleda 0 komentar(a)

Podgorica film festival će se u nedjelju - 8. novembra, priključiti brojnim bioskopima i festivalima iz svih krajeva Evrope u proslavi Evropskog dana umjetničkog bioskopa (European Arthouse Cinema Day) koji organizuje CICAE - Art Cinema u cilju promocije evropskog filma, unapređenja bioskopskog iskustva i razvoja filmske publike, saopšteno je iz PFF-a.

PFF, u saradnji sa Centrom za kulturu iz Tivta i uz podršku Evropske unije u Crnoj Gori, najavljuje zanimljiv program u Tivtu, od 18 časova:

“Prikazaćemo višestruko nagrađivani film ‘Moj brat juri dinosauruse’ italijanskog reditelja Stefana Čipanija koji je zasnovan na autobiografskom bestseler romanu Đakoma Macarola i prati priču odrastanja dva brata Džeka i Đija. Kada se Đio rodio, i kada su mu roditelji rekli da je njegov brat drugačiji i poseban, Džek je postao ubijeđen da to znači da Đio ima super moći poput junaka iz stripova. Odrastajući, Džek otkriva da njegov brat ima Daunov sindorm i divljenje prema svom drugačijem bratu prerasta u osjećaj sramote. Da li možemo biti voljeni ukoliko mi sami ne možemo da volimo druge i pored njihovih nedostataka? Ovaj izrazito duhovit ali i sentimentalan film preporučujemo gledaocima svih uzrasta - od 7 do 107 godina! Ulaz je slobodan, a broj publike ograničen”, poručuju organizatori.

Rezervacije i informacije moguće je dobiti putem telefona 069892107. Nakon projekcije filma, u Maloj sali CZK Tivat, u 20 časova će biti organizovana filmska radionica za gledaoce uzrasta od 10 do 15 godina. Program radionice baziran je na didaktičkim materijalima Evropske filmske akademije koji je specijalno kreiran za analizu filma „Moj brat juri dinosaurse”. Radionicu će voditi producentkinje Biljana Vušović i Tina Kuzman

Bonus video: