Polimske književne staze

Manifestacija je ove godine posvećena Milosavu Babovića, biće održana sjutra u Beranama

1709 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tradicionalna kulturna manifestacija XIV „Polimske književne staze“ u organizaciji Centra za kulturu Berane, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, počinje sjutra u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ u Beranama, u 13 časova.

Ovogodišnje izdanje „Polimskih književnih staza„ posvećeno je Milosavu Baboviću koji je doktorirao tezom „Dostojevski kod Srba“ 1958. godine, na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gdje je bio i profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu. Član je Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, počasni doktor Moskovskog univerziteta „Lomonosov“, redovni član Matice srpske. Prevodio je i proučavao djela ruskih pisaca: Dostojevskog, Čehova, Leonova i dr. O životu i djelu Milisava Babovića govoriće prof. dr Dragan Koprivica i mr Radoje Femić, medijatori su Vanja Dragojević i Marija Iritano, a urednik programa je Velimir Ralević.

Program će se održati bez prisustva publike, ali će biti emitovan narednog dana na Youtube kanalu Centra za kulturu, kao i na Facebook stranici.

Bonus video: