Nagrada Salatićevom filmu „Otapanje“

Projekat je dobio Post-Production Award na upravo završenom TorinoFeatureLab 2020

1286 pregleda 0 komentar(a)
Režiser Ivan Salatić, Foto: Ica-me.org
Režiser Ivan Salatić, Foto: Ica-me.org

Filmski projekat „Otapanje vladara“/„Melting of the Ruler“ crnogorskog reditelja Ivana Salatića, u produkciji Meander Filma, dobio je Post-Production Award na upravo završenom TorinoFeatureLab 2020 u okviru Torino Film Lab programa.

Novi filmski projekat Ivana Salatića našao se u selekciji od 10 projekata iz cijelog svijeta. Feature Film Lab je prestižna radionica posvećena prvom i drugom dugometražnom filmu koji se nalaze u naprednoj fazi razvoja projekta. „Otapanje vladara” je drugi Salatićev dugometražni igrani film koji je trenutno u fazi finansiranja. Projekat je prethodno dobio podršku na konkursku Filmskog centra Crne Gore u kategoriji za razvoj projekta.

Salatićev novi projekat je inspirisan crnogorskim brdima koja su, u 19. vijeku, iako okružena Turcima, bila jedina slobodna teritorija na Balkanu. „Otapanje vladara“ je film o ovom i drugim mediteranskim prostorima, o „plemenitom divljaku“ i njegovom odnosu sa zapadnim svijetom. Producenti projekta su Jelena Angelovski i Dušan Kasalica.

Bonus video: