Film "Ispovijest nasilnika" skrenuo pažnju u regionu

Husović je "Vijestima" rekao da je zadovoljan kompilementima koji su stigli iz Beograda ali da "sama činjenica da nijesu osvojili jedno od prva tri mjesta njega motiviše da još dodatno radi i usavršava se"

11728 pregleda 56 reakcija 4 komentar(a)
Husović, Foto: Printscreen
Husović, Foto: Printscreen

Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara (SEUŠ) kreatori su filma "Ispovijest nasilnika" koji je pohvaljen na 3. Beogradskom „Ogledalovom” srednjoškolskom filmskom festivalu, održanom prošle subote.

Ova barska škola prvi put učestvuje na ovom festivalu čiji je direktor, profesor i urednik časopisa "Ogledalo" Radivoje Blagojević, poručio da se nada da je ovo početak jedne lijepe saradnje.

Blagojević je takođe kazao da su Barani ostali zapaženi među članovima žirija, a posebno glavni glumac Faruk Husović.

Film je sniman iz perspektive nasilnika, čiju ulogu tumači Husović, a za cilj ima da podigne svijest o vršnjačkom nasilju.

Faruk Husović je rekao da su tu temu odabrali zbog učestalog nasilja u školama. Po njegovim riječima, "film je buknuo kada ga je prvobitno objavio i dobio je mnoštvo pozitivnih komenatara". Dodao je da fali konstruktivnih kritika koje bi volio da čuje.

Husović je "Vijestima" rekao da je zadovoljan kompilementima koji su stigli iz Beograda ali da "sama činjenica da nijesu osvojili jedno od prva tri mjesta njega motiviše da još dodatno radi i usavršava se".

Za njega je najveći izazov bio glumiti "negativca" ali ujedno i najzanimljiviji dio projekta.

U filmu su glumili i ostali učesnici Filmske sekcije SEUŠ iz Bara: Marija Vuksanovuć, Anastasija Pavlović, Dženan Skenderović, Teodora Gasić, Lazar Drašković, Faris Husović i Azra Husović.

Scenario za ovaj film napisali su učenici SEUŠ Marija Vuksanović i Luka Drašković, uz mentorsku podršku profesorica Mirjane Savićević i Ivane Kecojević.

Bonus video: