“Rubikon” Siniše Radulovića

Multimedijalni projekat uskoro u galerijskom formatu i sa mogućnostima onlajn pristupa

931 pregleda 0 komentar(a)
Detalj Radulovićevog rada, Foto: Printscreen YouTube
Detalj Radulovićevog rada, Foto: Printscreen YouTube

Multimedijalni projekat “Rubikon” vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića, uskoro se može očekivati i u galerijskoj prezentaciji, ali i sa mogućnostima onlajn pristupa platformi, najavio je autor na svom Fejsbuk profilu.

“Rubikon” je njegov novi projekat, a dostupan je i na veb sajtu rubikon.me.

“Multimedijalni projekat ‘Rubikon’ u potpunosti je koncipiran i realizovan kao virtuelna/digitalna izložba koja publici nudi jedinstveno interaktivno iskustvo iz prvog lica i potpunu slobodu kretanja u prostoru”, saopštio je Radulović.

Projekat je razvijen tehnologijama i softverima za produkciju video igara i podržalo ga je Ministarstvo kulture Crne Gore u sklopu programa “Živimo kulturu”.

Radulović je rođen 1983. u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, gdje je i magistrirao 2008. godine. Dobitnik je nagrade „Milčik“ YVAA (2017), Gran prija Hercegnovskog zimskog likovnog salona (2016), Nagrade za slikarstvo na 33. Crnogorskom likovnom salonu „13. novembar“, Cetinje i Nagrade za video rad na 38. Crnogorskom likovnom salonu „13. novembar“, Cetinje. Njegovi radovi se nalaze u mnogim privatnim i javnim kolekcijama, a svoja djela je izlagao više puta u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Podgorici.

Bonus video: