Izložba grafika Zuvdije Hodžića u Tivtu

Hodžić je obitnik Trinaestojulske nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda, nagrade „Pero Ćamila Sijarića” i „Stefan Mitrov Ljubiša”

2571 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

Izložba grafika “Crnom Gorom” autora Zuvdije Hodžića, biće otvorena sjutra u Muzeju i galeriji Tivat, sa početkom u 18 časova.

Zuvdija Hodžić, novinar, književnik, publicista i likovni umjetnik iz Gusinja, član je Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i ima status Istaknutog stvaraoca u kulturi.

Objavio je knjigu poezije „Na prvom konaku”, knjige pripovijedaka „Gluva zvona” i „Neko zove”, romane „Gusinjska godina”, „Davidova zvijezda” i “Svi moji”, knjigu putopisa i reportaža „Jedan dan života” i knjigu esejističkih tekstova „To je to”.

Romani i knjige pripovijetki objavljeni su mu na albanskom, a „Davidova zvijezda” na poljskom, slovenačkom i italijanskom jeziku.

Dobitnik je Trinaestojulske nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda, nagrade „Pero Ćamila Sijarića” i „Stefan Mitrov Ljubiša”.

Zastupljen je u u lektiri za osnovnu i srednje škole i studije književnosti u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Imao je više samostalnih izložbi crteža i grafika. Objavio je monografije crteža i zapisa „Podgoricom starom” i „Otkrivanje zavičaja”.

Izložbu Hodžićevih najnovijih grafika sa motivima iz Crne Gore, u Tivtu će otvoriti profesor književnosti Neven Staničić, direktor tivatskog centra za kulturu.

Bonus video: