Bojana Radulović predstavlja Crnu Goru

Producentkinja selektovana za “EAVE Producers Workshop 2021”

3905 pregleda 1 komentar(a)

Crnogorska producentkinja Bojana Radulović selektovana je za “EAVE Producers Workshop 2021”, jednogodišnji program koji se sastoji od tri cjelonedjeljne radionice na kojima se razvijaju igrani i dokumentarni filmovi i televizijske serije, uz mentorstvo eksperata iz oblasti audiovizuelne industrije.

“Od 220 prijava iz 52 zemlje svijeta, za ovaj program su selektovani producenti iz njih 37, a Bojana Radulović jedini je učesnik iz Crne Gore. Među učesnicima je i producentkinja iz Srbije Biljana Tutorov, koja je selektovana sa crnogorsko-srpsko-hrvatskom koprodukcijom, projektom ‘Posljednji nomadi’”, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore.

Radulović je selektovana kao producentkinja dugometražnog igranog filma “Požari” reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentske kompanije Code Blue. “Požari” su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena.

“Kosta i Mila su srednjovječni bračni par i roditelji tinejdžerke Ane. Pripadaju tipičnoj crnogorskoj porodici srednje klase koja živi u velikoj kući i vodi računa o Kostinoj majci koja je na samrti. Tokom nekoliko ekstremno vrućih ljetnjih dana, dok požari okružuju grad u kome žive, njihovi životi se polako gube. Ana postaje sumnjičava prema svom treneru Marku i počinje da ga prati. Njena majka Mila se pretvara da odlazi na svoj posao na fakultetu, ali takođe diskretno proganja Marka. Kosta se sve teže snalazi na svom poslu hemičara u fabrici vina, pokušavajući da sakrije svoju zavisnost od kokaina. Marko, takođe, postaje predmet njegove fascinacije. Kako se bliži dan smrti Kostine majke, neprospavane noći guraju porodicu u preveliki broj skrivenih emocija i seksualnih želja. Svako od njih razvija vezu sa misterioznim i zgodnim trenerom, potajno špijunirajući jedni druge”, navodi se u opisu filma.

Bonus video: