Dva priznanja za “Dugu” u Indiji

Vujovićev film dobio drugu nagradu za najbolji film i treću za najbolju fotografiju koju potpisuje Vladimir Vučinić

5105 pregleda 101 reakcija 0 komentar(a)
Vujović, Foto: Privatna arhiva
Vujović, Foto: Privatna arhiva

Film “Duga” reditelja Aleksandra Vujovića nagrađen je u dvije kategorije na međunarodnom filmskom festivalu “Sprouting Seed International Short Film Festival” u Indiji. Film je dobio drugu nagradu za najbolji film i treću nagradu za najbolju fotografiju koju potpisuje Vladimir Vučinić.

Nakon svjetske premijere Vujovićevog filma krajem oktobra i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama film festivalu u Izmiru u Turskoj, ostvaranje “Duga” je za dva mjeseca selektovano na 11 međunarodnih festivala, tri u Italiji, dva u Španiji i Turskoj, zatim u Češkoj, Kini, Indiji, Sloveniji.

Najbolji kratki film, priznanje reditelju Vujoviću
Najbolji kratki film, priznanje reditelju Vujovićufoto: Poster

Film “Duga”, čiju režiju i montažu potpisuje Vujović koji je docent na Fakultetu za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica, realizovan je u okviru međunarodnog projekta “CIRCE”, finansiran iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji Boka F i uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Priznanje Vladimiru Vučiniću za najbolju fotografiju
Priznanje Vladimiru Vučiniću za najbolju fotografijufoto: Poster

“Film je nastao po motivima istinite priče iz knjige ‘Dipingo dunque esisto!’ prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po ideji i sinopsisu Aleksandra Vujovića napisala Jelena Lela Milošević, direktor forografije je Vladimir Vučinić, izvršni producenti su Anja Sekulić i Aleksandar Vujović, scenograf Stanislav Nikičević, originalna muzička kompozicija Slobodanka Bobana Dabović Đurić, dizajn zvuka, snimanje, obrada i mix Aleksandar Brajović, music editor Mihailo Miha Radonjić, color grading i mastering Living Pictures - Beograd, kolorista Filip Orlandić, specijalni efekti - 2D animacije Andrea C Karpentijeri, supervizor postprodukcije Stefan Orlandić, šminka i frizura Milka Stojanović, a kostimografkinja je Jelena Roganović Đurić”, navodi se u sinopsisu.

Uloge tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić.

Bonus video: