Kroz upotrebu novog sačuvati staro

Projekat “Vizuelna Zbirka” namijenjen je mladim ljubiteljima filma. Učešće je besplatno, a radionice će držati glumica Anđela Radović i producentkinja Tina Kuzman

3389 pregleda 0 komentar(a)
Poster, Foto: Vizuelna zbirka
Poster, Foto: Vizuelna zbirka

Mlada crnogorska glumica Anđela Radović i producentkinja Tina Kuzman pokrenule su projekat “Vizuelna Zbirka” u okviru kojeg će mlade zainteresovane “filmadžije” upoznati, ali i podučavati, izazovima i čarima glume, ali i motaže, najavljuju one.

Projekat ima za cilj da uvede mlade ljude u svijet filma i glume, ali i da ih podstakne da prepoznaju svoje talente, steknu dodatne vještine i razviju osoben kreativni izraz.

“Intenzivna upotreba mobilnih telefona ostavila je u sjenci knjige, sveske, olovke... Zato smo mi odlučili da idemo u korak sa novim tehnologijama i da kroz ovaj projekat pokušamo da kroz upotrebu novog - sačuvamo staro”, kažu mlade umjetnice Radović i Kuzman.

One planiraju da putem radionica glume i montaže svakom od polaznika i polaznica pruže priliku da na zanimljiv način uče o radu na filmu, od snimanja i montiranja filma, rada na ulogama, transformaciji i ostalim propratnim segmentima u nastajanju jednog filma.

Pored toga, ideja je i da kroz praktični rad i kreaciju autentične audio-vizuelne interpretacije neke odabrane pjesme polaznici i sami prođu kroz uzbudljivi kreativni proces u umjetnosti i stvaralaštvu.

Kako je projekat “Vizuelna Zbirka” prvenstveno namijenjen mladima, tako se na radionice mogu prijaviti svi zainteresovani koji imaju između 11 i 18 godina.

Prijave se šalju putem mejl adrese vizuelnazbirka@gmail.com.

“Ukoliko volite glumu, film, poeziju, ili umjetnost uopšte, sve što je potrebno jeste da nam pošaljete prijavu, sa sljedećim podacima: ime, prezime, škola, uzrast, kao i propratno, motivaciono pismo”, poručuju Radović i Kuzman koje su i mentorke na projektu.

Broj mjesta u grupnim radionicama je ograničen, učešće je besplatno, a rad počinje čim se oforme grupe od po 15 polaznika, i to jedna za osnovce i druga za srednjoškolce. Radionice će se odvijati putem Zoom platforme, jedna za drugom u dogovorenom terminu, a u trajanju od po sat vremena. Projekat je podržao Crnogorski Telekom.