Beogradski Fest najvjerovatnije u aprilu

“Uz povoljnije vremenske uslove i manje zaraženih, a pretpostavlja se i relaksaciju mjera, nadamo se se da će publika moći bolje da osjeti festivalsku atmosferu”, kazali su iz Cebefa

1261 pregleda 0 komentar(a)
Prošlo izdanje održano neposredno pred pandemiju, Foto: BETAPHOTO
Prošlo izdanje održano neposredno pred pandemiju, Foto: BETAPHOTO

Beogradski Međunarodni filmski festival Fest biće održan najvjerovatnije početkom aprila, a planirano je da program bude prikazan u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija - od jutarnjih do kasnih večernjih sati, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mjesta koji u tom trenutku bude dozvoljen zbog pandemije virusa korona.

S obzirom na to da je Filmski festival u Berlinu pomjeren za mart, dodjela Oskara za april, a Kanski festival za jun, tako će 49. izdanje Festa najvjerovatnije biti održano od 2. do 11. aprila, saopštili su organizatori iz Centra beogradskih festivala (Cebef).

“Uz povoljnije vremenske uslove i manje zaraženih, a pretpostavlja se i relaksaciju mjera, nadamo se se da će publika moći bolje da osjeti festivalsku atmosferu”, kazali su iz Cebefa.

Fest je prošle godine održan neposredno uoči zvaničnog izbijanja pandemije virusa korona, a završen je muzičko-scenskim performansom američkog glumca Džona Malkoviča, kome je uručeno priznanje “Beogradski pobjednik” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Najboljim filmom u Glavnom takmičarskom programu 48. Festa, koji je prema novoj koncepciji obuhvatao i domaća i strana ostvarenja, proglašen je “Nevidljivi život” brazilskog reditelja Karima Anjuza

Bonus video: