Izložba iranskog umjetnika u Podgorici

KIC “Budo Tomović” najavio bogat februarski repertoar

1752 pregleda 0 komentar(a)
“Kontraevolucija” se očekuje 11. februara
“Kontraevolucija” se očekuje 11. februara

Izložba crteža iranskog umjetnika Siamaka Khoshnoodfara koji sa porodicom živi u Centru za prihvat migranata u Spužu, ali i drugi radovi čiji su autori migranti, biće otvorena danas u Podgorici, u izložbenom holu Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ u 11 časova.

Postavka je za posjetioce je dostupna dva dana, a dio je projekta “Rehabilitacija i reintegracija - migranti u Crnoj Gori” koji realizuju organizacije “Art of Living Montenegro”, Crveni krst Crne Gore i Otvoreni centar Bona Fide. Ovom izložbom se otvara i februarski repertoar KIC-a koji će se realizovati u skladu sa epidemiološkim mjerama, odnosno shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, i to u Velikoj sali do 50 posjetilaca, DODEST prima do 30, a izložbeni hol do 20 posjetilaca, dok su dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski obavezni.

Promocija romana “Kraj smjene” autora Mila Masoničića biće upriličena u srijedu, u sklopu ciklusa “Savremena crnogorska književnost”, u okviru kojeg se domaći autori i njihova djela predstavljaju na kreativan način.

Iduće sedmice, od 8. do 10. februara, na filmskom programu je tradicionalna revija “Pozorište na filmu” u sklopu koje će biti predstavljena filmska djela nastala na osnovu reprezentativnih pozorišnih komada. Pored ovoga, odabrani filmovi romantične tematike biće prikazani u okviru pete revije “Ljubav na filmu” od 22. do 24. februara.

Publika će biti u prilici i da na scenama KIC-a odgleda premijeru koproducentske predstave KIC-a “Budo Tomović” i nikšićkog Zahumlja “Kontraevolucija” koju priprema dramaturg, pisac i reditelj Obrad Nenezić, po čijem tekstu predstava i nastaje. Premijera je najavljena za 11. februar, a u predstavi igraju: Slavko Kalezić, Jovan Dabović i Đorđe Tatić.

Forum mladih pisaca će ovog mjeseca obilježiti šesti rođendan projektom “Video poezija u vidu onlajn formata”. Na platformama društvenih mreža od 17. februara biće prikazana ‘Pjesma na dan’ autora: Jane Radičević, Nikole Ćorca, Barbare Delać, Nataše Gudelj, Milene Radević, Luke Boljevića, Jovana Jokića, Anđele Bulajić i Jelene Čavić.

Udruženje književnika i umjetnika “ZENIT” iz Podgorice 15. februara će promovisati zbornik poezije za djecu “Pjesnički karavan”, a 18. februara će biti predstavljena i nova knjiga poezije crnogorskog autora Željka Sekulovića “Tango ulice”.Muzički program KIC-a u okviru koncertnog ciklusa “Mladi talenti” organizovaće prvi cjelovečernji koncert u Podgorici Anđele Spaić (sopran), u saradnji s korepertitorkom Marijom Barović.

Dokumentarna izložba fotografija “Moj grad u doba korone” autora Dalibora Ševaljevića biće otvorena 19. februara u izložbenom holu.Krajem mjeseca, 25. i 26. februara, biće održan i sedmi festival savremene klavirske muzike “Forte piano”. Ovogodišnja tema festivala je “Dječji kutak”, a stavlja u fokus odnos kompozitora prema dječijem svijetu.

Bonus video: