Premijera Snježne kraljice: "Gledaoci će moći da se prepuste magiji, pričanju poučne bajke"

Da predstava nosi emociju sa kojom djeca treba da se susretnu i iz koje treba da uče, ali i da je ovog puta radost još veća, jer je bez obzira na okolnosti predstava doživjela svoju premijeru, mišljenja je glumica Jelena Simić

8767 pregleda 0 komentar(a)
Sa premijere predstave, Foto: Krsto Vulović
Sa premijere predstave, Foto: Krsto Vulović

Zadovoljan sam koliko smijem da budem, s obzirom na to da čovjek koji se bavi režijom ne smije da bude mnogo zadovoljan, kazao je Jagoš Marković, reditelj predstave "Snježna kraljica".

On je kazao da su u ovom nelijepom vremenu darovani, jer mogu da se bave tim stvarima i daruju ih publici.

Činjenica da sve rade zbog publike je i ta da kad nema publike, njihov rad nije toliko značajan, ali i da u ovom trenutku treba da igraju i za jednog gledaoca, smatra glumac Emir Ćatović.

"Desilo se pozorište! Naravno da ćemo ljepše da igramo kada je punija sala i kada kolektivna ravan formira i nekako jače ordinira u cijelom gledalištu. Biti zatočen u vremenu je simboličan prikaz toga da možemo čitav život da potrošimo tražeći krive vrijednosti. I da može čitav život da prođe i vječnost da traje ako u svemu tome nema nečeg dobrog, zdravog, ljubavi i mašte već samo materijalno. Govorimo da je važno da ima nečeg što je neopipljivo. Takve su i ruže u predstavi koje je reditelj postavio van scene. Govore o ljubavi koja povezuje porodicu", kazao je on.

Da predstava nosi emociju sa kojom djeca treba da se susretnu i iz koje treba da uče, ali i da je ovog puta radost još veća, jer je bez obzira na okolnosti predstava doživjela svoju premijeru, mišljenja je glumica Jelena Simić.

"U predstavi će uživati i djeca i odrasli, nezavisno koliko imaju godina, čime se bave i misle o bilo čemu. Mislim da će moći da se prepuste magiji, pričanju priče jedne jako lijepe i poučne bajke", kazala je ona.

Predstava "Snježna kraljica" je po tekstu Hansa Kristijana Andersena, u dramatizaciji Evgenij Švarca, a u režiji Jagoša Markovića premijerno izvedena 05. februara u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović".

Glumačku ekipu čine još i Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber, Miloš Pejović Sanja Popović, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Sejfo Seferović i Omar Bajramspahić.

Bonus video: