Nagrada Lari Spasojević

Spasojević je učenica devetog razreda Osnovne škole “Olga Golović”, a nagradu je zavrijedila pjesmama “San” i “Tajna i šapat masline stare

2016 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mladi Nikšića
Foto: Mladi Nikšića

Mlada i talentovana Nikšićanka, Lara Spasojević, nastavlja da niže uspjehe i nagrade, a ovoga puta je dobila prvu nagradu na međunarodnom literarnom konkursu u organizaciji Forum teatra Istočno Sarajevo.

Spasojević je učenica devetog razreda Osnovne škole “Olga Golović”, a nagradu je zavrijedila pjesmama “San” i “Tajna i šapat masline stare”.

Njen mentor je bila profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, Mirjana Vujović.

“Njene pjesme obiluju neobičnim pjesničkim izrazom, bogatog i raznovrsnog sadržaja koje može proizvesti samo dječja mašta i emocija”, rekli su iz škole. Na konkurs 19. Međunarodnog festivala poezije za djecu i mlade 2020, pristiglo je 720 radova izuzetne forme i kvaliteta, obrazložili su oni. Konkurs je bio raspisan prošle nastavne godine.

“Vijesti” u nastavku prenose Larinu pjesmu “San”.

San

Ako neko želi da me gleda neka me ne gleda sad! Ako želi nek se preda i porazmisli kad. Želim u snu to da bude, gdje oči nemaju strah, gdje svjetlost grli ljude i pogled oduzima dah. Ako neko želi da me sluša neka me ne sluša sad! Ako želi nek otvori se duša i porazmisli kad. To će u snu da se desi, gdje tišina je rijetka, laka, gdje zanijeme opori grijesi i zadreči radost jaka. Ako neko želi da me voli neka me ne voli sad! Ako želi nek srce zaboli.

Bonus video: