Benksijevo djelo u borbi protiv korone prodato za gotovo 20 miliona eura

Crno-bijelo djelo "Game Changer" nastalo tokom prošle godine, prikazuje dječaka koji je u kantu za otpatke bacio igračke Betmena i Supermena i počinje da se igra s lutkom medicinske sestre sa maskom na licu

6874 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Banksy
Foto: Banksy

Djelo britanskog uličnog umjetnika koji se potpisuje kao Benksi prodato je na aukciji za gotovo 20 miliona eura, a novac je namijenjen zdravstvenom sistemu te zemlje, koji se bori protiv korona virusa.

Crno-bijelo djelo "Game Changer" nastalo tokom prošle godine, prikazuje dječaka koji je u kantu za otpatke bacio igračke Betmena i Supermena i počinje da se igra s lutkom medicinske sestre sa maskom na licu, odajući time počasti najvećim herojima današnjice - zdrastvenim radnicima.

Ovo djelo je prvobitno procijenjeno između 2,5 i 3,6 miliona funti, dok je na na dan kada Velika Britanija obilježava godišnjicu prvog karantina slika prodato za 16,75 miliona funti, to jest 19,45 miliona eura, saopštila je aukcijska kuća Kristi (Christie's).

Benksi
foto: Banksy

Ova prodaja je značajno premašilo prethodni Benksijev rekord koji je držao Parlament majmuna, platno koje predstavlja majmune koji raspravljaju u britanskom parlamentu, prodato tokom aktuelnosti o Bregzitu za 11,5 miliona eura.

Bonus video: