Kolašinski Centar za kulturu i Narodna bibiloteka obilježavaju Dan knjige i autorskih prava

Od 23. do 27, apila u Domu kulture biće organizovan Sajam knjiga

2641 pregleda 1 komentar(a)
Sajam knjiga, Foto: Dragana Šćepanović
Sajam knjiga, Foto: Dragana Šćepanović

Svjetski Dana knjige i autorskih prava JU Centar za kulturu Kolašin i Narodna biblioteka „Ljubo Anđelić“ obilježiće nizom aktivnosti, kojima žele da skrenu pažnju sugrađana na taj važan datum.

Od 23. do 27, apila u Domu kulture biće organizovan Sajam knjiga.

“Sa željom da knjige što više približimo građanima organizovaćemo Sajam knjiga. Naši prijatelji iz Narodne knjige, koji nam ljubazno izlaze u susret i ove godine, ustupili su najnovija izdanja iz svoje izdavačke produkcije. Na sajmu će biti izložena djela gotovo svih renomiranih pisaca iz zemlje i regiona, kao i prevodi svjetski poznatih autora, djela obavezne školske lektire kao i klasične književnosti”, saopštili su organizatori.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine, izostaće svečano otvaranje, ali će početak Sajma simbolično obilježiti uručivanje poklona Naroden biblioteke najmlađem i navjernijem čitaocu.

Završnica sajma rezervisan je za promociju najnovijeg romana “kastigulja” Jasenke Lalović. Promcija će biti održana u velikoj Sali Doma culture 27. aprila u u 19 sati.

“To je događaj na koji smo izuzetno ponosni. Biće to prva promocija autorke na sjeveru Crne Gore. Lalović je kazala da joj je velika radost da dođe u crnogorska brda sa svojom trilogijom „Brda od pelina“. Na promociji će, pored autorke, govoriti knjževnica Tanja Vujović. Odlomke iz romana čitaće glumica Jelena Đukić, a moderatorka večeri biće Natalija Đuretić. Oni koji žele da prisustvuju promociji, besplatne ulaznice mogu podići u prostorijama Narodne biblioteke, radnim danima od osam do 15 sati”, kazala je direktorica Centra za kulturu Gorica Ilinčić.

Ona podsjeća da je , u skladu sa preporukama Savjeta za borbu protiv koronavirusa, broj mjesta u sali je ograničen na 50.

Bonus video: