„(Ne) pričaj mi bajke”

Novi komad Dramskog studija Prazan prostor i FDU Cetinje

1936 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa probe, Foto: Krsto Vulović
Detalj sa probe, Foto: Krsto Vulović

Dramski studio Prazan prostor najavljuje novu predstavu za djecu “(Ne) pričaj mi bajke” koja nastaje u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskim festivalom pozorišta za djecu.

Predstava je kolažne forme sa elementima storytelling tehnike, lutkarstva, teatra sjenki i video formata. Četvoro studenata master programa glume na FDU Cetinje potpisuju cjelokupan projekat.

“Nakon začetka radnog procesa kao ispitnog zadatka na predmetu ‘Pozorišna režija’, uz mentorstvo profesora Petra Pejakovića, glumci Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, nastavili su kreativni stvaralački proces u DS Prazan prostor, a zvanična premijera predstave planirana je na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu”, najavljeno je u saopštenju.

Teksualni predložak su tri bajke H.K. Andersena i jedna narodna bajka: “Djevojčica sa šibicama”, “Kako je vjetar promijenio nazive firmi na radnjama”, “Postojani olovni vojnik” i “U cara Trojana kozije uši”.

Saradnik na dramaturgiji je Ilija Gajević, na video materijalu Andrija Rašović, na umjetničkom konceptu Milana Matejić, dizajnerka je Danka Dačević, video je radio Pavle Simonović, fotografije Krsto Vulović. Producentkinja je Marija Backović.

Bonus video: