Novi pejzaži Gorana Ćetkovića

Na Ćetkovićevim slikama iz ciklusa “Horizonti” dominiraju motivi crnogorskog krša, vode, sunca, netaknutih predjela prirode, a uglavnom su nastajale tokom prethodne tri godine.

3025 pregleda 156 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Izložba akademskog slikara Gorana Ćetkovića biće otvorena danas u Herceg Novom, u hotelu One&Only Portonovi, u 17 časova. Postavka se realizuje u sklopu umjetničkog projekta “Artist in rezidence”, a organizator je renomirana galerija “Pizana” iz Podgorice i hotel “One&Only”.

“Predstaviću se sa 15 novih slika-pejzaža koji su nastavak ciklusa ‘Horizonti’. Izložba traje do 29. juna, a tokom trajanja izložbe boraviću u hotelu, komunicirati sa publikom - gostima, a na kraju izložbe, dakle završne večeri, biće organizovana aukcija jednog rada. Sredstva sa aukcije biće upućena Dječjem domu ‘Mladost’ u Bijeloj”, kazao je Ćetković “Vijestima”.

Na Ćetkovićevim slikama iz ciklusa “Horizonti” dominiraju motivi crnogorskog krša, vode, sunca, netaknutih predjela prirode, a uglavnom su nastajale tokom prethodne tri godine.

“U ovom ciklusu sam se kretao od realnog ka apstraktnom, od ekspresivnog ka fantastičnom. Svaka slika je prožeta emocijom, a pejzažima kao da se širi zvuk sjete i nostalgije. Tome u prilog idu i nazivi radova ‘Zavičaj’, ‘Prolaznost’, ‘Daljine’...”, najavio je Ćetković.

On je istakao i značaj projekta u okviru kojeg se izložba i realizuje koji se izdvaja po tome što umjetnik tokom trajanja postavke boravi u hotelu i razgovara sa posjetiocima.

“Taj boravak u hotelu podrazumijeva promociju stvaralaštva i neposrednu komunikaciju sa gostima hotela, odnosno međunarodnom publikom kroz rezidencijalni boravak u hotelu. Ono što me posebno raduje je to što se zadnje večeri organizuje aukcija rada koji ću zajedno sa organizatorima pokloniti u humanitarne svrhe. Važno je napomenuti i da se posjeta izložbi zakazuje putem telefona koji je moguće naći na Fejsbuk ili Instagram stranici galerije Pizana”, najavio je Ćetković kojem je ovo 35. samostalna izložba. J. K.

Bonus video: