Koncerti CSO u Podgorici i Tivtu

Ulaz za oba koncerta je slobodan uz obaveznu rezervaciju mjesta na tel: 068 845 994 - Muzički centar Crne Gore i 069 342 799 - Centar za kulturu Tivat

793 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Marković, Foto: Vladimir Miloradović
Aleksandar Marković, Foto: Vladimir Miloradović

Predvođen maestrom Aleksandrom Markovićem (Srbija), nekadašnjim šef-dirigentom Državnog teatra i orkestra Tirol (Austrija), Filharmonije Brna (Češka) i Opere Sjever (Velika Britanija) i šef-dirigentom Vojvođanskog simfonijskog orkestra od naredne sezone, Crnogorski simfonijski orkestar održaće dva koncerta - u Podgorici i Tivtu.

Prvi nastup biće priređen na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, danas u 21 čas, a naredni sjutra, na Ljetnjoj sceni Centra za kulturu Tivat u 21.30 časova.

Na repertoaru će se naći balet „Apolon i muze“ Igora Stravinskog, „Koncert za hornu i orkestar br. 1“ Riharda Štrausa i „Simfonija br. 4“ Roberta Šumana.

Solističku dionicu u Štrausovom koncertu interpretiraće hrvatski hornista Radovan Vlatković, ugledni pedagog i jedan od najemintnijih instrumentalista koji je tokom karijere ostvario impozatan broj nastupa sa mnogim orkestrima širom svijeta.

Ulaz za oba koncerta je slobodan uz obaveznu rezervaciju mjesta na tel: 068 845 994 - Muzički centar Crne Gore i 069 342 799 - Centar za kulturu Tivat.

Bonus video: