Kulturno-umjetnička saradnja i razmjena

Potpisan Sporazum o saradnji Zetskog doma i Festivala suvremenog židovskog filma

1064 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Jan Humski
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Jan Humski

Direktor Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ Ilija Subotić i direktorica Udruge Festival suvremenog židovskog filma iz Zagreba Nataša Popović, potpisali su juče Sporazum o saradnji u cilju daljeg razvoja regionalne i međunarodne saradnje u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, saopšteno je iz Zetskog doma.

Subotić je istakao da Sporazum o saradnji prvenstveno otvara mogućnost za koprodukciju i razmjenu pozorišnih projekata, kao i gostovanje programskih segmenata Festivala tolerancije u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, ponovo nakon 2014, odnosno 2015. godine.

“Festival koji ove godine obilježava deceniju i po postojanja, posvećen sjećanju na žrtve Holokausta, promovisanju temeljnih ljudskih prava, tolerancije i prihvatanju različitosti, dozvolite da podsjetim, utemeljio je slavni filmski producent, veliki prijatelj Crne Gore i njene kulture, pokojni gospodin Branko Lustig, dvostruki dobitnik Oskara za filmove ‘Šindlerova lista’ i ‘Gladijator’”, kazao je Subotić.

Popović je dodala da očekuje razmjenu kulturnih i umjetničkih projekata, prvenstveno kroz gostovanje Festivala tolerancije u Crnoj Gori, odnosno na Cetinju.

Bonus video: