“Sebi dovoljan” u novom ruhu

Obrada dobro poznate Gibonijeve pjesme “Sebi dovoljna” itekako je zanimljiva u Martininoj interpretaciji, pa je i naslov pjesme izmijenjen u “Sebi dovoljan”.

1579 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Vidović
Foto: Siniša Vidović

Najavljeni video “Sebi dovoljan” Matije Dedića, jednog od hrvatskih najboljih jazz pijanista i Martine Majerle, jedne od najboljih vokalistkinja premijerno je prikazan na CMC televiziji i na YouTube kanalu Croatia Records.

Obrada dobro poznate Gibonijeve pjesme “Sebi dovoljna” itekako je zanimljiva u Martininoj interpretaciji, pa je i naslov pjesme izmijenjen u “Sebi dovoljan”.

“Matija i ja smo odavno pričali o nekoj saradnji i drago mi je da se ona napokon i ostvarila. Gibonni je veliki muzičar i sjajan kantautor i zaista je izazov otpjevati njegovu pjesmu iz ženskog ugla, ali vjerujem da će publika biti zadovoljna Matijinom i mojoj izvedbom. Posebno sam zahvalna Matiji što nije zaboravio naše dogovore i što je baš odabrao mene i ovu pjesmu za najavu svog novog albuma”, kazala je Martina Majerle.

Podsjetimo, najavni spot Matijinog novog albuma “Ladies” snimljen je u enterijeru Hrvatskog glazbenog zavoda u produkciji CMC televizije. Osim Martine Majerle, Matija je na svom novom albumu ugostio još neke sjajne muzičarke, a i sam priznaje kako mu je odabir bio jako težak budući da je jako puno pjevačica čiji rad itekako cijeni i prati. Tako su priliku da zapjevaju na ovom projektu dobile Lea Dekleva, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Lana Janjanin, Vesna Pisarović, Tamara Obrovac, Sara Renar, Martina Majerle, Tena Vodopija, Mirela Priselac Remi i Marijana Zlopaša, samo su neke koje je odabrao po senzibilitetu, prijateljstvu, prijašnjim saradnjama i onima koje je duže vrijeme priželjkivao.

Pjesma “Sebi dovoljan” na neki je način i poveznica s prethodnim Matijinom albumom “Tajna vještina” na kojem je odabrao najljepše pjesme iz Gibonijevog bogatog opusa i majstorski ih izveo u intimnim aranžmanima, predstavivši tako svima poznate pjesme u novom, jazz ruhu.

Najavljeni novi album “Ladies” itekako je privukao pažnju medija i publike, te se njegov izlazak s nestrpljenjem očekuje.

Bonus video: