Izložbe triju savremenih umjetnika

Zidove Gayo Gallery krase umjetnine najvećih svjetskih umjetnika iz Kine, Rusije, Italije, ali i djela crnogorskih likovnih majstora

2938 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 16.07.2021. 09:19h

Ljubitelji savremene umjetnosti će od večeras imati priliku da uživaju u tri internacionalna likovna događaja koja organizuje Gayo Gallery u turističkom kompleksu Porto Montenegro u Tivtu. U pitanju su zvanična otvaranja izložbi Idana Zareskog, Milene Mijović Durutović i Zhang Runshija, koje je priredila kustoskinja Elena Vojvodić.

Zidove Gayo Gallery krase umjetnine najvećih svjetskih umjetnika iz Kine, Rusije, Italije, ali i djela crnogorskih likovnih majstora. Identitet i kredibilitet galerije se gradio pune tri decenije i uzdizao nivo kulturne scene u Crnoj Gori. Posjetioci Porta Montenegra su već imali mogućnost da se susretnu sa djelima izraelskog umjetnika Idana Zareskog, umjetnika svjetskog renomea, i njegovom kolekcijom Big Foot Family koja je raspoređena duž cijelog elitnog turističkog naselja u Tivtu. Skulpture svojim dimenzijama i veselim bojama daju poseban duh ovom mjestu. Izložba će na otvorenom biti postavljena do 15. septembra.

Danas će se publici predstaviti crnogorska umjetnica Milena Mijović Durutović sa izložbom „CosmicsRythms“ (Kosmički ritmovi) koja će biti otvorena u 21.30 sati u Gayo Gallery. Nevjerovatno talentovana, Mijović Durutović, inspiraciju crpi od naše majke Zemlje i svemira, kombinujući duboke emocije i misli u očaravajući vizuelni izraz. Postavka njenih djela biće dostupna do 31. jula.

Za kraj ove sedmice, pripremljena je izložba slika kineskog umjetnika Zhang Runshija pod nazivom „Mediterranean dream“. Izložba će biti otvorena sjutra u 21 sat u Zbirci pomorskog nasljedja u Porto Montenegru. Umjetnik je kolekciju ovih slika napravio za vrijeme boravka u Crnoj Gori, inspirisan crnogorskim pejzažima. Publika će moći da uživa u njegovim djelima do 15. avgusta.

Bonus video: