Premijera “Elegije lovora” u Sarajevu

Debitantski projekat u glavnom takmičarskom programu regionalnog festivala

957 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma "Elegija lovora", Foto: Promo
Scena iz filma "Elegija lovora", Foto: Promo

„Elegija lovora”, debitantski igrani film mladog crnogorskog reditelja Dušana Kasalice, svjetsku premijeru imaće u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava od 13. do 20. avgusta. Jelena Angelovski, producentkinja filma, povodom premijere filma je istakla: „‘Elegija lovora’ je prije tri godine bila dio Sarajevskog filmskog festivala svojim učešćem na platformi CineLink Industry Days, dok je reditelj Dušan Kasalica u prethodnim godinama, sa svojim kratkim filmovima, osvojio nagrade Srce Sarajeva i Specijalno priznanje žirija. Naša povezanost sa ovim festivalom i njegovom organizacijom prirodno je dovela do toga da se Dušanov debi nađe u zvaničnoj takmičarskoj selekciji i zato se veoma radujemo”.

U ovom ostvarenju uglađeni univerzitetski profesor Filip, u interpretaciji Frana Lasića, odlazi sa suprugom (koju glumi Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava.

Glumačku ekipu, pored Lasića i Geršak, čine Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

„Elegija lovora” nastala je u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji sa Non-Aligned Films iz Beograda. Projekat je takođe podržao i Filmski centar Srbije.

Bonus video: