"Diva" premijerno na Barskom ljetopisu

U pitanju je crnogorsko-francuska koprodukcija, a glavna uloga povjerena je crnogorskoj glumici Sanji Popović

4439 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Barski ljetopis
Foto: Barski ljetopis

Svjetska premijera kratkometražnog igranog filma “Diva” francuskog reditelja i scenariste Kristofa Žaroša zakazana je za ponedjeljak 26. jul u sklopu večeri filmskog programa Barskog ljetopisa na Trgu Vladimira i Kosare.

U pitanju je crnogorsko-francuska koprodukcija, a glavna uloga povjerena je crnogorskoj glumici Sanji Popović. Pored nje, u filmu igraju : Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović, Slavko Kalezić, Vjera Bulatović i Stevan Radusinović. Sniman je na lokacijama u Podgorici, Petrovcu i Kotoru, a završna scena snimljena je u francuskom gradu Miluzu.

Producent filma je Marko Jaćimović.

"Film govori o muzičkoj super zvijezdi koja, preživjevši saobraćajnu nesreću, postaje svjesna krhkosti ljudskog bića. Iste večeri na koncertu pokušava fizički da komunicira sa obožavaocima, ali oni ne uzvraćaju već je posmatraju samo kao sliku. Tada shvata da je zatočenica sopstvenog imidža kojoj je sistem konfiskovao život, što je navodi da bježi dok se šou nastavlja bez nje...", kazali su iz Barskog ljetopisa.

Premijeri će prisustvovati Dušan Vuleković, direktor fotografije, Tijana Todorović, kostimografkinja i Gojko Berkuljan, montažer, a program počinje u 21.30.

Kako navode organizatori, filmski program u sklopu Barskog ljetopisa u ponedjeljak je posvećen Filmskom centru Crne Gore, a pored Žaroševog filma, tokom večeri, publika će na Trgu Vladimira i Kosare moći da pogleda i ostvarenja "Peloid“, "Paket See“, "Posjeta“ i "Obrad“.

Nakon projekcija, prisutnima će se obratiti direktor FCCG Sehad Čekić.

Bonus video: