Mojkovački festival okupio umjetnike iz Srbije, Makedonije i Crne Gore

Osnivači tog festivala koji se održava u „Pjesnikovoj dolini“ u selu Slatina su književnici Rodoljub Ćorić i Radomir Uljarević, a organizator RTV Mojkovac

3088 pregleda 335 reakcija 0 komentar(a)
Nagrada Mišnjiću, Foto: Privatna arhiva
Nagrada Mišnjiću, Foto: Privatna arhiva

Veselin Mišnić dobitnik je nagrade ,,Vitez Slova slovenskog“, u okviru Međunarodnog poetskog festivala „Slova slovenska“, koji je održan u Mojkovcu. Novoustanovljena manifestacija okupila je pjesnike i slikare iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Osnivači tog festivala koji se održava u „Pjesnikovoj dolini“ u selu Slatina su književnici Rodoljub Ćorić i Radomir Uljarević, a organizator RTV Mojkovac.

Kako je najavljeno, naredne godine planirano je da to bude dvodnevna manifestacija sa piscima iz osam slovenskih zemalja. Ćorić kaže da očekuje da će ,,Slova slovenska“ uz podršku Uljarevića , Mišnića i drugih pisaca prijatelja, prerasti balkanske granice i biti sveslovenska i evropska poetska svetkovina“.

Festival je otvorio predsjednik Opštine Ranko Mišnić. Specijalni gost bio je prof.dr Petar Gojković predsjednik Mondo culta Pariz . Stihove više pjesnika kazivao je Dragoslav-Lola Medojević, glumac banjalučkog Narodnog. Medijatorka je bila Nevena Nenezić,profesorica književnosti.

Festival je zatvoren mini koncertom muzičara Petar Dević.

Bonus video: