Mlada crnogorska glumica Jelena Laban nagrađena i u Kijevu

Studentkinja se predstavila sa solo programom iz poznatog repertoara, (za glavni ženski vokal - sopran) koji pripada muzičko-scenskom obliku “Mjuzikl”

3619 pregleda 2 komentar(a)
Laban, Foto: Ucg.ac.me
Laban, Foto: Ucg.ac.me

Nakon osvojene dvije prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Rusiji i Makedoniji, studentkinja master studija Glume na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, Jelena Laban, nastupila je na Međunarodnom festivalu/takmičenju u umjetnosti “Soloviov art” u Kijevu u Ukrajini, gdje je takođe osvojila Grand prix.

”Grand prix ili (kako se u umjetničkom svijetu renomiranih takmičenja prevodi) ‘Apsolutna pobjeda’, znači pobjedu ne samo u odabranoj kategoriji u kojoj je magistrantkinja Laban uzela učešće, već i pobjedu u odnosu na ostale kategorije i sve starosne grupe koje su takodje učestvovale na pomenutom takmičenju”, ističe se u saopštenju na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Na ovogodišnjem festivalu/takmičenju u Kijevu, bilo je 17 različitih kategorija i u svakoj od njih po osam starosnih grupa.

Zbog trenutne epidemiološke situacije festival je održan u onlajn veb formi, od 26. jula do 1. avgusta 2021. godine, gdje se studentkinja Laban predstavila sa solo programom iz poznatog repertoara, (za glavni ženski vokal - sopran) koji pripada muzičko-scenskom obliku “Mjuzikl”.

foto: ucg.ac.me

”Magistrantkinja Laban nastupila je u kategoriji ‘Estradni vokal’, starosne dobi od 23 do 25 godina. Laban je nastupala na sceni sa pripremljenom koreografijom, uz klavirsku pratnju profesora Alekseja Molčanova, a pod mentorstvom i budnim okom profesorice ‘Glasa’, operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović”, obrazloženo je u saopštenju.

Glavni organizator ovog međunarodnog festivala je “Teatar Aleksandra Melamyda”, jedan od najpopularnijih i vodećih teatara današnjice u Ukrajini.

Imajući u vidu da je praksa u dugogodišnjem stažu ovog takmičenja pokazala da su pobjednici, odnosno nosioci prestižnog priznanja Grand prix-a uvijek pozivani da uzmu učešće u predstavama Teatra Aleksandra Melamyd-a, očekuje se i skorašnje gostovanje naše magistrantkinje u Kijevu, čim to dozvole epidemiološke prilike u svijetu.

Žiri takmičenja činili su profesionalci i renomirani umjetnici iz Ukrajine.

Bonus video: