Povratak "Osmijeha" u decembru

”Cilj ovog poziva jeste da se stvori što širi korpus tekstova književnika za djecu i djece umjetnika. Tako ćemo obezbijediti kvalitet časopisa, s jedne, ali i motivisati i afirmisati stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo, s druge strane, što je cilj ‘Osmijeha’, ali i Udruženja”, kazao je Radojičić

1986 pregleda 0 komentar(a)
Obnovili Udruženje, pa i časopis, Foto: poster
Obnovili Udruženje, pa i časopis, Foto: poster

Nakon 17 godina pauze, u decembru će izaći novi broj časopisa za djecu i mlade “Osmijeh”, koji će se objavljivati četiri puta godišnje. Časopis je osnovalo Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade, koje je krajem prošle godine obnovilo rad.

”Udruženje baštini tradiciju dugu 28 godina u njegovanju i promociji književnosti za djecu i mlade, okupljajući najznačajnija imena iz te oblasti u Crnoj Gori. Udruženje radi na obnavljanju članstva, izdavaštva, festivala”, navodi se u saopštenju Udruženja.

Da bi “Osmijeh” obradovao mališane kvalitetnim sadržajem, ali i da bi svi zainteresovani stvaraoci za djecu i mlade, kao i djeca stvaraoci, dobili šansu da objave tekstove, crteže, ilustracije, Udruženje je raspisalo poziv i pozvalo sve zainteresovane da im radove pošalju na adresu: casopisosmijeh@gmail.com najkasnije do 20. oktobra.

Časopis izlazio od 1991. do 2004.
Časopis izlazio od 1991. do 2004.foto: Privatna arhiva

”Tema broja koji će izaći u decembru su novogodišnji i božićni praznici. Mogu se dostaviti najviše tri priloga, od kojih jedan mora biti tematski. ‘Osmijeh’ je kontinuirano izlazio od 1991. do 2004. godine, i izašlo je 95 brojeva”, navodi se u saopštenju za javnost.

Izabran je novi redakcijski tim u sastavu: Blaga Žurić, Svetlana Kalezić Radonjić, Velimir Ralević, Dejan Đonović, Velisava Metđonaj, Ilija Nikčević i Branko Vuković, dok je glavni i odgovorni urednik časopisa mr Goran Radojičić.

Urednik časopisa Goran Radojičić
Urednik časopisa Goran Radojičićfoto: Privatna arhiva

”Cilj ovog poziva jeste da se stvori što širi korpus tekstova književnika za djecu i djece umjetnika. Tako ćemo obezbijediti kvalitet časopisa, s jedne, ali i motivisati i afirmisati stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo, s druge strane, što je cilj ‘Osmijeha’, ali i Udruženja”, kazao je Radojičić.

Bonus video: