#Kosmički ritmovi u Bioskopu Balkan

"Postavka je koncipirana tako da sa platnima, objektima i video radovima čini celinu, jedinstvenu strukturu”, zapisala je direktorka Fondacije, Ksenija Samardžija, o radu crnogorske umjetnice.

1558 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Milena Mijović Durutović
Foto: Milena Mijović Durutović

Izložba “#kosmičkiritmovi”, vizuelne crnogorske umjetnice Milene Mijović Durutović, biće otvorena danas u Beogradu u Bioskopu Balkan u 20 časova. Postavku organizuje Fondacije Saša Marčeta u saradnji sa Centrom za savremenu umjetnost Crne Gore.

Na ovoj izložbi, koja će biti otvorena do 21. oktobra, Mijović Durutović će se predstaviti svojom prepoznatljivom plavom monohromatskom instalacijom i slikama.

”Monohromni, pročišćeni, organski… radovi stvaraju cikluse iz kojih se rađaju utvrđeni ritmovi prirode. Sve je povezano, sve je u suživotu i harmoniji. Nema narušavanja i tenzija; kontrasti samo dodatno intenziviraju i izazivaju odnose jakih pigmenata, senki, svetla, tame, kreirajući ritmove koji nas meditativno uvode u simbole univerzalnog. Postavka je koncipirana tako da sa platnima, objektima i video radovima čini celinu, jedinstvenu strukturu”, zapisala je direktorka Fondacije, Ksenija Samardžija, o radu crnogorske umjetnice.

Bonus video: